Ein Herz für Klassiker: Piegusek
 
 
Zutaten
  • 110g Zucker / ½ cup sugar
  • 60g Mehl / ½ cup flour
  • 50g Mohn / ½ cup poppy seeds
  • 50ml Öl / ¼ cup oil
  • 3 Eier / 3 eggs
  • 1 Pkt. Vanillezucker / 1 tsp. vanilla essence
  • 1 TL Backpulver / 1 tsp. baking powder
  • 250g Mascarpone - 1 Cup Mascarpone
  • 2 EL Milch - 2 tbps milk
  • 1 Packung Vanillezucker mit etwas Mark - some Vanilla sugar with some additional seeds
  • Blaueeberen zum Verzieren - blueberries for decoratoion
Zubereitung
  1. Ofen auf 180°C Umluft vorheizen. Eine Mini Muffinform mit 24 Papierchen auslegen. - Preheat oven to 350°C and prepare one mini Muffin pan with 24 paper liners.
  2. Zucker mit Eiern gut schaumig schlagen. Vanillezucker unterrühren. - Beat eggs with sugar until pale and fluffy. Add Vanille sugar.
  3. Mehl mit Mohn und Backpulver vermengen und abwechselnd mit dem Öl kurz einrühren bis alles vermengt ist. Den Teig nun zu ¾ in die Teigförmchen füllen und ca. 12- 14 Minuten lang backen. - Combine flour, poppy seeds and baking powder and add alternating with oil to the eggs. Combine everything well and fill the paper liners with ¾ full with batter. Bake for 12 - 14 Minutes. Let them cool down.
  4. Für die Mascarpone Creme einfach mit 2-3 EL Milch cremig rühren und die Vanille hinzugeben. Diese dann mit einer grossen Sterntülle auf die Mini Cupcakes spritzen und mit je einer Blaubeere garnieren. - To make the frosting Combine 2-3 tbsp milk with Mascarpone until it smoothens a bit. Add Vanilla to taste and frost the mini cupcakes with a star tip. Add a blueberry on top.
Infos
Menge: 24 Mini Cupcakes
Recipe by Birds Like Cake at https://www.birdslikecake.de/2016/07/ein-herz-fuer-klassiker-piegusek.html