Peanut Butter Jelly Cupcakes
 
 
Zutaten
  • 200g Mehl / 1¾ cup flour
  • ¼ TL Natron / ¼ tsp. natron
  • ¾ TL Backpulver / ¾ tsp. baking powder
  • 160g Butter / 1½ sticks butter
  • 300g Zucker / 1⅓ cup sugar
  • 150g Erdnussbutter / ⅔ cup peanut butter
  • 3 Eier / 3 eggs
  • ½ TL Vanilleextrakt / ½ tsp. vanilla extract
  • 100g Schmand / ½ cup sour cream
  • 120g gesalzene Erdnüsse / 1 cup salted peanuts
  • 170g Frischkäse / 1½ cup cream cheese
  • 40g Puderzucker / ⅓ cup icing sugar
  • 1 Prise Salz / pinch of salt
  • 220g Erdnussbutter / 1 cup peanut butter
  • ½ TL Vanilleextrakt / ½ tsp. vanilla extract
  • 120ml Sahne / ½ cup whipping cream
  • 22 TL Erdbeermarmelade / 22 tsp. strawberry jam
Zubereitung
  1. Backofen auf 180°C vorheizen, Muffinblech mit Papierförmchen auslegen. - Preheat the oven to 350°F and line the muffin pan with paper liners.
  2. Das Mehl mit den Natron und Backpulver vermengen und beiseite stellen. - Whisk the flour with the natron and baking powder, set aside.
  3. Butter mit Zucker und Erdnussbutter ungefähr 2-3 Minuten lang verrühren. Eier einzeln dazugeben und gut vermengen. - Beat the butter with the sugar and the peanut butter for 2-3 minutes. Add the eggs, beating well after each addition.
  4. Abwechselnd mit dem Schmand und Vanilleextrakt das Mehl hinzugeben und weiter rühren. Zum Schluss die gehackten Erdnüsse unterheben. - Alternating add the flour and sour cream with vanilla and continue to whisk. At the end fold in the chopped peanuts.
  5. Teig zu ⅔ in Papierförmchen füllen und ca. 20 Minuten lang backen. Abkühlen lassen. - Fill the paper liners ⅔ full with dough and bake for approx. 20 minutes. Let them cool down.
  6. Frischkäse mit Puderzucker, Erdnussbutter, Salz und Vanille vermengen. Sahne separat steif schlagen und anschließend langsam unterheben. - Whisk the cream cheese, icing sugar, peanut butter, salt and vanilla together. Separately beat whipping cream to a stiff peak and slowly fold it into the cheese mixture.
  7. Mit einem Teelöffel oder Messer das Frosting auf die Cupcakes schmieren, eine Mulde in der Mitte bilden. Jeweils einen Teelöffel Marmelade hineingeben. - Frost the cupcakes with a teaspoon or knife, leave a depression in the middle. Put a teaspoon of jam on each cupcake.
Infos
Menge: 22 Cupcakes
Recipe by Birds Like Cake at http://www.birdslikecake.de/2014/03/peanut-butter-jelly-cupcakes.html