Mohn Erdbeer Törtchen - Poppy Strawberry Cake
 
 
Zutaten
  • 220g Zucker / 1 cup sugar
  • 120g Mehl / 1 cup flour
  • 100g Mohn / 1 cup poppy seeds
  • 100ml Öl / ½ cup oil
  • 5 Eier / 5 eggs
  • 1 Pkt. Vanillezucker / 1 tsp. vanilla essence
  • 1 TL Backpulver / 1 tsp. baking powder
  • 750g Erdbeeren / 1 pound 10 oz strawberries
  • 500g Quark / 1 pound 1 oz greek yogurt
  • 150g Zucker / ⅔ cup sugar
  • Schale von 1 Zitrone / zest from 1 lemon
  • 400ml Sahne / 1½ cup sweet cream
  • 2 Pkt. Gelatine Fix / 6 gelatine leaves
Zubereitung
  1. Backformen fetten oder mit Backpapier auslegen und den Ofen auf 180°C vorheizen. - Prepare pans and line with baking sheets. Preheat oven to 350°F.
  2. Eiweiß mit Zucker und Vanillezucker steif schlagen. - Beat the egg whites with sugar and vanilla until they reach a stiff peak.
  3. Mehl mit Mohn und Backpulver vermengen und langsam unterheben. - Mix the flour with the poppy seeds and baking powder and slowly fold it under the egg whites.
  4. Das Öl mit den Eigelben langsam in den Teig rühren und anschließend den Teig gleichmässig auf alle drei Formen verteilen. Ca. 20 - 25min lang backen (Stäbchenprobe!) - Slowly add the oil and egg yolks and mix the dough by hand. Divide the batter between the three pans and bake for 20 - 25 minutes.
  5. Während der Kuchen abkühlt Erdbeeren putzen und ⅔ davon halbieren. Den Quark mit der Schale der Zitrone verrühren. Sahne steif schlagen. Gelatine Fix zum Quark hinzugeben und nach Packungsvorschrift den Zucker erst danach unterrühren. Zum Schluss die Sahne unterheben. - Let the cake cool down and clean the strawberries. Divide ⅔ of them by half. Mix the greek yogurt with sugar and lemon zest. Prepare gelatine sheets as instructed on the package and fold it under the yogurt. Beat sweet cream to a stiff peak and slowly fold it under the yogurt.
  6. Auf den ersten Boden die Quarkcreme streichen, Erdbeerhälften darauf verteilen und die Zwischenräume wieder mit Quark füllen. Zweiten Boden darauflegen und genauso vorgehen. Nachdem der dritte Boden aufgelegt wurde, diesen nur mit Creme bestreichen und oben ganze Erdbeeren dekorativ anordnen und nach Belieben dekorieren (zB mit Mandeln). - Put some of the cream on the first cake layer and lay the strawberry halves on top. Fill the gaps in between with some more cream and put the second layer on top. Continue filling the second layer the same way. After putting the third cake layer on top, add some cream and decorate it with whole strawberries as you wish (you can use almonds for example for the middle).
Infos
Menge: 3 x 20cm - 3 x 8"
Recipe by Birds Like Cake at http://www.birdslikecake.de/2014/06/mohn-erdbeer-toertchen-poppy-strawberry-cake.html