Kirsch Pfirsich Pie
 
 
Zutaten
  • 200g Mehl / 1 ½ cup flour
  • 2 EL Zucker / 2 tbsp sugar
  • 150g Butter / 1 ½ Stick butter
  • 2 Eigelbe / 2 egg yolks
  • 2 EL Sahne oder kaltes Wasser / 2 tbsp cream or cold water
  • 1 Prise Salz / 1 pinch of salt
  • 50g Zucker / ¼ cup sugar
  • 80 g Nüsse / 1 cup nuts
  • 1 Prise Muskat / 1 pinch of nutmeg
  • 1 Prise Salz / 1 pinch of salt
  • 700g Kirschen / 1 ½ pound cherries
  • 2 Pfirsiche / 2 peaches
  • 50g Butter / ½ stick butter
Zubereitung
  1. Mehl mit Zucker und Salz vermengen. Butter hinzugeben und verrühren. - Combine flour with sugar and salt. Add butter and knead together.
  2. Eigelbe hinzufügen und zu einer homogenen Teigmasse kneten. Wenn der Teig zu trocken ist noch das Wasser/Sahne hinzufügen. - Add egg yolks to the dough and continue kneading. If the dough is too dry add the cream or cold water.
  3. Teig in Frischhaltefolie als Kugel einpacken und 30Minuten im Kühlschrank kühlen. - Wrap the dough as a ball in plastic wrap and let it rest in the refrigerator for 30 minutes.
  4. Zucker mit gehackten Nüssen, Muskat und Salz vermengen. - Combine sugar with chopped nuts, nutmeg and salt.
  5. Kirschen entkernen und mit der Zuckermasse verrühren. - Remove stones from cherries and mix them with the sugar and nuts.
  6. Teig auf einer bemehlten Arbeitsfläche ausrollen und in eine gefettet Pie Form legen. - Roll out the dough on a floured working space and put it in a prepared pie pan.
  7. Kirschmasse in den Teig geben. Mit Pfirsich Schnitzen belegen. - Add the cherries to the dough. Cut peach in strips and lie these on top of the cherries.
  8. Butter in kleine Flöckchen schneiden und über die Masse verteilen. - Cut the butter in small pieces and cover the cherries randomly with small butter bits.
  9. Pie anschliessen bei 180°C für 25-30 Minuten backen. - Bake the pie for 25-30 minutes at 375°F.
Recipe by Birds Like Cake at http://www.birdslikecake.de/2014/07/kirsch-pfirsich-pie-cherry-peach-pie.html