Hello Serbia: Vanilice
 
 
Zutaten
  • 250g Margarine - 2 sticks maragine
  • 2 Eier - 2 eggs
  • 2 Eigelb - 2 egg yolks
  • 4 EL Puderzucker - 4 tbsp powdered sugar
  • 1 Packung Vanillezucker - 1 package vanilla sugar (1tbsp)
  • 200g gemahlene Nüsse, am besten Walnüsse, am wenigsten Mandeln - 2 cups ground nuts, (walnuts, the least good are almonds)
  • 500g Mehl - 4 cups flour
  • Marmelade (Aprikose oder Himbeere) - jam (apricot or raspberry)
  • Puderzucker - powdered sugar
Zubereitung
  1. Margarine mit Eiern gut verrühren. Puderzucker und Vanillezucker hinzugeben. - Beat eggs with margarine. Add powdered sugar and vanilla sugar.
  2. Die Nüsse ganz klein mahlen und mit dem Mehl vermischen. Mehl-Nuss Masse zum Teig hinzugeben und gut verkneten. - Ground nuts and mix with flour. Add to the dough and knead thoroughly.
  3. Teig in Frischhaltefolie wickeln und mind. 1 Stunde kühlen. - Wrap in ceran wrap and cool for 1 hour in the fridge.
  4. Ofen auf 180°C vorheizen. Auf einer bemehlten Arbeitsfläche ausrollen und runde Kekse ausstechen. Dafür benutzt ich ein Schnapsglas. - Preheat oven to 350°F. Roll dough out on a dusted surface and cut out round cookies. I use a shot glas.
  5. Anschliessend für 9 - 10 Minuten backen. Abkühlen lassen. Anschliessend Pärchen bilden und mit einer Marmelade zu kleinen Sandwiches zusammenkleben. Mit Puderzucker bestreuen oder darin wälzen. - Bake for 9 - 10 minutes. Let them cool. Find pairs and adding some jam make little cookie sandwiches. Dust or roll in in powdered sugar.
Infos
Menge: 50
Recipe by Birds Like Cake at http://www.birdslikecake.de/2015/12/hello-serbia-vanilice.html