Geburtstagsbrunch 2015: Macarons
 
 
Zutaten
  • 125g gemahlene Mandeln / 125g almond flour
  • 125g Puderzucker / 125g powdered sugar
  • 100g Eiweiss / 100g egg whites
  • 125g Zucker / 125g sugar
  • Gelfarbe / gel color
  • ⅓ Swiss Meringue Buttercream Rezept mit gewünschten Geschmack / ⅓ recipe of swiss meringue buttercream with desired flavour
Zubereitung
  1. Mandeln und Puderzucker getrennt sieben und dann locker vermengen. - Sieve almond flour and powdered sugar separately and then whisk briskly to lighten mixture.
  2. Zucker und Eiweiss in ein Wasserbad geben und unter Rühren erhitzen bis der Zucker aufgeköst ist (50°C). Nun mit einem Rührgerät schlagen bis zu einer mittleren Steifheit. Nun Farbe einrühren. - Place sugar and egg whites in a bain marie and heat while whisking until sugar is dissolved (50°C). Start beating egg whites to a medium stiff peak. Add some color if wanted.
  3. Nun die Mandelmischung in 3 Teilen unterheben und bis zur gewünschten Konsistenz verrühren (Macronnage, siehe Tip im Text). - Add one third of the almond sugar mixture, fold to combine and repeat with two more additions until all ingredients are incorporated. (Macronnage, described in text above).
  4. Teig in einen Spritzbeutel mit Tülle geben und runde gleichmässige Kreise auf ein mit Backpapier ausgelegtes Backblech spritzen. Am Ende ein paar Mal von unten auf das Blech klopfen damit die Oberfläche eben wird. - Place mixture into pastry bag fitted with a round tip. Pipe even rounds on a baking sheet lined with paper. Once piped tap the bottom of the pan a few times to flatten the tops and even out the surface.
  5. Ofen auf 150°C vorheizen. - Preheat oven to 300°F.
  6. Macarons nun 20 Minuten lang ruhen lassen. Danach 10-12 Minuten lang backen. Abkühlen lassen und dann mit Buttercreme füllen und Sandwiches formen. - Let macarons rest for 20 minutes. Afterwards bake them for 10-12 minutes and let them cool completely. Fill and sandwich them with desired buttercream.
Infos
Menge: 30-40 kleine
Recipe by Birds Like Cake at http://www.birdslikecake.de/2015/06/geburtstagsbrunch-2015-macarons.html